استحکام‌بخشي و حفاظت از کرانه‌هاي ترک‌خورده روستاي کندوان

مدير پايگاه تاريخي کندوان با بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn)،گفت: روستاي توريستي کندوان هرساله پذيراي گردشگران بسياري از استان‌هاي مختلف است که در اين راستا استحکام‌بخشي و حفاظت از کرانه‌ها (اتاق‌هاي) آن مورد توجه پايگاه قرار دارد .

سيد حسن قريشي بابيان اينکه اين شهر تنها روستاي توريستي ايران است که به صورت کله قندي است ، افزود: در واقع به اين اتاق‌هايي که به صورت کله‌قندي است کرانه گفته مي‌شود که استحکام‌بخشي کرانه‌هاي ترک خورده در سال 87 انجام مي‌شود .

قريشي تصريح کرد: براي استحکام‌بخشي اين کرانه‌ها در حدود 30 ميليون تومان اعتبار از سوي پايگاه اختصاص يافته است که براي حفاظت از تمامي کرانه‌هاي آسيب ديده اعتبار بيشتري نياز است که اميدورايم در سال 87 از سوي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري اعتبار مورد نياز اختصاص يابد .

مدير پايگاه تاريخي کندوان با بيان اينکه استحکام بخشي را از سال گذشته آغازکرديم ، اضافه کرد: برخي از جداره‌هاي کرانه‌ها ترک‌هايي دارند که اين ترک‌ها باعث تخرب کرانه‌ها مي‌شود و براي جلوگيري از اين موضوع استحکام بخشي را انجام مي‌دهيم .

وي ادامه داد: برخي از اين کرانه‌ها داراي چند طبقه است که براي استحکام بخشي آنها از سنگ و ملات استفاده مي‌کنيم .

خاطر‌ نشان‌ مي‌شود؛ کندوان يکي از روستاهاي دهستان سهند است که در ۱۸ کيلومتري جنوب اسکو در دامنه سر سبز سلطان داغي و ۶۲ کيلومتري جنوب غربي تبريز واقع شده است.

خانه‌هاي سنتي و باستاني کندوان از نظر نوع معماري در ايران نظير ندارد و به عقيده تعدادي از محققان احداث اين خانه‌ها به قرن ۷ هجري همزمان با يورش مغول‌ها نسبت داده مي‌شود. برخي بر اين عقيده اند که حتي به دوره بسيار کهن قبل از اسلام نيز مربوط مي‌شود.
/104

انتهای پیام/

کد خبر 138706077